Over ons

 

In Nederland sparen we. Zo is het tot nu toe altijd geweest. Maar nu de rente laag is, groeit de belangstelling voor beleggen. Zelfs bij mensen die er eerder helemaal niets van moeten hebben. De Nieuwe Belegger ontdekte dat er drie obstakels zijn, die mensen weerhouden van beleggen:

  1. Beleggen is ingewikkeld
  2. Beleggen is alleen voor mensen die (veel) rijker zijn dan ik
  3. Beleggen past niet bij hoe ik de ideale wereld zie

De Nieuwe Belegger wil deze obstakels wegnemen. Daarom laten we zien dat:

Iedereen kan beleggen

  • We maken beginnende/potentiële beleggers wegwijs in de wereld van het beleggen, door bijvoorbeeld met video’s uitleg te geven over basisbegrippen.
  • We laten zien dat er tegenwoordig ook makkelijke beleggingsvormen bestaan.
  • Nieuws en achtergrondinformatie bieden we op een laagdrempelige manier, zonder jargon. Ons uitgangspunt is dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om de financiële wereld te begrijpen.

Beleggers de wereld kunnen sturen

  • We laten zien dat beleggers zelf kunnen beslissen waar ze hun geld in investeren. Wil je beleggen in duurzame energie of in de wapenindustrie? De keuze is aan jou.
  • We besteden extra aandacht aan verantwoorde manieren om te beleggen.
  • We schrijven achtergrondartikelen over het verband tussen de financiële sector en de maatschappij.

De Nieuwe Belegger geeft geen beleggingsadviezen. We zijn immers geen beursgoeroes. Wel willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn. We vinden het belangrijk dat mensen een weloverwogen keuze kunnen maken óf en hóe ze gaan beleggen. Ook de iets gevorderde belegger willen we voeden met informatie. Zo willen we bijdragen aan een laagdrempelige, transparante en verantwoorde sector.