De Wereld & IkDuurzaam beleggenKenniscentrum

Windenergie – introductievideo

Overweeg je te investeren in windenergie? Bekijk hier een introductie.

Steeds meer grote én kleine investeerders zien toekomst in windenergie. De technologie is met grote sprongen vooruitgegaan en de productiekosten zijn gedaald. Ook worden er steeds meer én steeds grotere projecten uitgevoerd. Windenergie levert daarom nu meer rendement op en er is minder subsidie per kilowatt nodig.

Als u wilt investeren in een windpark zijn er drie mogelijkheden:
– U koopt obligaties en krijgt daarvoor een vast rendement
– U neemt aandelen en ontvangt een rendement dat afhankelijk is van de opbrengst
– Of u koopt een stukje van een windmolen via een energiemaatschappij, waarna de opbrengst in mindering wordt gebracht op uw energierekening. Dit is een beetje vergelijkbaar met het hebben van zonnepanelen.

Er zitten risico’s aan het beleggen in windparken. Windmolens hebben een levensduur van ongeveer twintig jaar. In die tijd moeten ze hun winst opleveren. Problemen bij de bouw of bij het onderhoud kunnen het rendement drukken. Ook als het bedrijf achter het windpark in de problemen komt, kan dit nare gevolgen hebben voor zowel aandeelhouders als obligatiehouders.

Wilt u impact op de wereld hebben en is dit uw belangrijkste drijfveer om in windenergie te investeren? Overweeg dan ook eens crowdfunding van innovatieve bedrijven. Er gebeurt veel in deze sector. En gezien de klimaatafspraken in Parijs, is het waarschijnlijk dat de ontwikkelingen elkaar snel zullen opvolgen.

 

[otw-bm-list id=”1″]