AandelenDe Wereld & IkDuurzaamNieuws

Windmolenmaker Vestas heeft wind mee

De Deense windmolenmaker Vestas kende een prima 2016. Het concern denkt niet dat het topjaar snel wordt overtroffen. Topman Anders Runevad hoopt dat Vestas dit jaar, in het meest gunstige geval, de resultaten van afgelopen jaar zal evenaren.

Runevad benadrukte dat, ondanks de voorzichtige prognoses, de marktomstandigheden voor de windenergiesector goed zijn. Ook ziet de toekomst voor windenergie, als volwaardig alternatief voor vervuilende energie, er rooskleurig uit.

Vestas zag de omzet afgelopen jaar met 22% stijgen tot 10,2 miljard euro. Het aantal orders steeg met 16% waardoor er nu voor 9,5 miljard euro aan opdrachten in de pijplijn zitten. Daarmee ligt het aantal bestellingen ook veel hoger dan waar kenners door de bank genomen van uitgingen.

Het aandeel Vestas:

[otw-bm-list id=”1″]