De Wereld & Ik

Steek zonnepanelen in je zak met de PocketPower

[cplw category=”6″ width=”500″ height=”500″ effects=”none” posts_to_show=”1″ time=”1000″ sort_by=”date” excerpt_length=”10″ thumb_width=”150″ thumb_height=”150″ date_format=”F j, Y” display=”title” order=”desc”]De ontwikkelingen rond zonnepanelen gaan hard. Het is al een tijdje mogelijk om draagbare zonnepanelen aan te schaffen en daar maken veel bedrijven goede sier mee op crowdfundingsites. Flextech Solar Gadgets uit het Amerikaanse Austin is daar een van.

Het bedrijf lanceerde begin dit jaar PocketPower, draagbare zonnepanelen ter grootte van een 9 inch tablet. De crowdfundcampagne is succesvol verlopen. Eind april worden de eerste PocketPowers naar de backers gestuurd. Al wil dat bij crowdfundacties nog wel eens een paar maanden later worden.

Mogelijkheden van de PocketPower

De PocketPower is een ingenieus oplaadstation. Je haalt ‘m tevoorschijn, vouwt ‘m uit en sluit je gadget aan. Het opladen kan beginnen. De specs zijn redelijk. Zo is het ding aan zo’n beetje iedere powerbank te koppelen en kunnen smartphones en andere gadgets direct aangesloten worden. De oplaadtijd hangt natuurlijk af van de hoeveelheid zon. Verwacht geen wonderen, maar voor 45 dollar heb je er een leuke mogelijkheid bij om nooit met een lege telefoon of tablet te zitten.

Het leuke aan de PocketPower is bovendien dat het oplaadstation aan een rugzak of op de bagagedrager van een fiets vastgemaakt kan worden. Zo kun je al bewegend een powerbank opladen.

Na een succesvolle campagne op Kickstarter is er nu de mogelijkheid om via Indiegogo een PocketPower te bestellen. Er zijn verschillende perks, variërend van 45 tot 183 dollar.

De Wereld & Ik kijkt graag naar innovatieve producten die een duurzaam leven vergemakkelijken. Vooral op crowdfundingssites zijn ze te vinden.