Geldzaken

Pensioenbeleggen kan nu bij DeGiro

Pensioenbeleggers kunnen bij DeGiro fiscaalvriendelijk beleggen. Met deze nieuwe dienst is het mogelijk om binnen 10 minuten volledig zelf online te beleggen voor het pensioen. Je kunt zelf kiezen in welke aandelen, trackers (ETF’s), obligaties of fondsen je belegt.

DeGiro claimt de eerste financiële dienstverlener te zijn die deze volledige vrijheid met maximaal fiscaal voordeel mogelijk maakt. Met het toevoegen van deze pensioenrekening of lijfrenterekening wil de broker de markt van fiscaalvriendelijk beleggen moderniseren. Dat gebeurt met optimale vrijheid in een veilige en transparante structuur.

De pensioenrekening is vooral geschikt voor mensen die zelf hun pensioen willen opbouwen. Je hebt zelf de controle over je beleggingsportefeuille en profiteert maximaal van lage kosten en fiscale voordelen. Bij deze vorm van beleggen zoals DeGiro die aanbiedt zitten wel enkele restricties. Zo is beleggen met geleend geld niet toegestaan. Short gaan, het lenen van aandelen om te speculeren op een waardedaling, mag ook niet. Net als beleggen in deriviaten.

Fiscale voordelen bij deze dienst bestaan alleen wanneer er jaar- of reserveringsruimte aanwezig is (pensioengat). Het is binnen de fiscale regeling (lijfrenterekening) niet toegestaan om voor de pensioengerechtigde leeftijd geld op te nemen. Vandaar ook dat de DeGiro pensioenrekening geblokkeerd wordt voor opnames tot de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.