DuurzaamNieuws

PGGM stapt in Amerikaanse zonnepanelen

Pensioenbeheerder PGGM gaat miljoenen beleggen in systemen van SolarCity, een fabrikant van zonnepanelen. Het gaat daarbij om 38.000 systemen die in 21 Amerikaanse staten ge├»nstalleerd zijn. Ze leveren samen zo’n 275 megawatt.

PGGM doet geen mededelingen over de hoogte van de investering. Meestal liggen de deelnemingen van de pensioenbeheerder tussen de 200 miljoen en 500 miljoen euro. Deze deal komt uit aan de onderkant van deze bandbreedte, volgens een woordvoerder. Voor PGGM is het de eerste belegging in zonne-energie. De pensioenbeheerder stak eerder al wel geld in andere vormen van duurzame energie.

SolarCity is een producent van zonnepanelen. Het Amerikaanse bedrijf zit in de afrondingsfase van een fusie met auto- en batterijenproducent Tesla.